Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τελευταία ημέρα των πανελληνίων στα ΓΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ12.06.2024 | 4:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας ολοκληρώθηκε το βασικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα, στην οποία κυριάρχησαν οι υψηλές θερμοκρασίες οι Τρικαλινοί υποψήφιοι επέστρεψαν στις εξεταστικές αίθουσες για να διαγωνιστούν σε τρία τελευταία μαθήματα, κλείνοντας ουσιαστικά το πρώτο μέρος των εξετάσεων, που ξεκίνησαν στις 31 Μαΐου για τα γενικά λύκεια.

Ακολουθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Δυστυχώς όμως οι υποψήφιοι εξετάστηκαν υπό από αντίξοες συνθήκες, με τους γονείς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι τα σχολικά κτίρια που λειτουργούσαν ως εξεταστικά κέντρα δε διέθεταν μονάδες κλιματισμού, ενώ πολλές φορές οι αίθουσες ιδιαίτερα όσες βρίσκονταν σε όροφο «έβραζαν» στην κυριολεξία. Το θέμα προφανώς και απασχόλησε και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που την έδωσαν οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, ενώ και το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σχετικές οδηγίες.

Παράγοντες τις Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και εκπαιδευτικοί μέλη των λυκειακών επιτροπών, υπεύθυνες για την διεξαγωγή των εξετάσεων στα κατά τόπους σχολεία, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ανησυχία έκαναν ότι ήταν δυνατό ώστε τα παιδιά να μην ταλαιπωρηθούν. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση μίλησε με τις διευθύνσεις των σχολείων και έδωσε οδηγίες να μη χρησιμοποιηθούν αίθουσες ανατολικές, να μετακινηθούν οι υποψήφιοι στα ισόγεια ή στις πιο σκιερές αίθουσες του κάθε σχολείου, να υπάρχουν στη διάθεση των παιδιών παγωμένα νερά, να τοποθετηθούν ανεμιστήρες, όπου υπήρχε η δυνατότητα και έχουν ενημερώσει και το ΕΚΑΒ να είναι σε ετοιμότητα αν τυχόν κάποιος υποψήφιος αισθανθεί αδιαθεσία.

Για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ξεκινούν μισή ώρα νωρίτερα το πρωί, τις ημέρες όπου το θερμόμετρο θα είναι στα ύψη.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται με τα επαγγελματικά λύκεια καθώς συνεχίζεται η εξέταση των μαθημάτων ειδικότητας που θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου.

Μια ημέρα αργότερα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα με το μάθημα των Αγγλικών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης