Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τιμήθηκε η Μάχη της Πόρτας στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ17.06.2024 | 2:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εορτάστηκε με όλες τις τιμές η Επέτειος της Μάχης της Πόρτας που οργάνωσε  ο Δήμος Πύλης την Κυριακή 16 Ιουνίου στον Μνημείο των πεσόντων Ηρώων στον χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης.

Η εκδήλωση άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση κατόπιν  ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα  τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Χρήστο Παπαδογιάννη , Διοικητή του Α.Τ. Πύλης, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας Εντεταλμένο Σύμβουλο Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Τσιάρα ,τον Πρόεδρο της  Δημοτικής Κοινότητας Πύλης κ. Αλέξανδρο Τζιουβάρα , τον Αντιστράτηγο εν’ αποστρατεία και κύριο ομιλητή κ. Χρήστο Πουλιανίτη εκ’ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παράρτημα Τρικάλων, τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θες/λίας –Στ. Ελλάδος κ. Κων/νο Παπά, από τον υιό του Μίμη Μπουκουβάλα κ. Κων/νο Τάσσο εις μνήμη του πατέρα του και από τους φορείς της Πύλης.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην σεπτή τελετή μνήμης για την ιστορική Μάχη της Πόρτας στις 8 και 9 Ιουνίου του 1943 στα στενέ της Πόρτας στον σημερινό Δήμο Πύλης.

Η νίκη αυτή δεν ήταν απλώς μια στρατιωτική επιτυχία αλλά και ένα ορόσημο  για τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στην κατοχή, τελειώνοντας τόνισε Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές της Μάχης της Πόρτας.

Χαιρετισμό έκανε και ο Εκπρόσωπος  της Περιφέρεια Θεσσαλίας Αθανάσιος Τσιάρας, ενώ η Πρόεδρος του Π. Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου κ. Βιβή Πάλλα, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της συντοπίτισσας κ. Ευαγγελίας Μπράμη (Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Ελλάδος) , η οποία αναφέρεται στα γεγονότα της Μάχης της Πόρτας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία από τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης ο οποίος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τα ιστορικά γεγονότα της Μάχης της Πόρτας ,ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές επιτελώντας μια περήφανη νίκη.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα στον κ. Χρήστο Πουλιανίτη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης