Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.07.2024 | 4:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «κάνουμε προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμων γιατρών και πολλές από αυτές, κυρίως στις περιοχές που έχουν μεγάλες ελλείψεις, βγαίνουν άγονες. Αλλάζω λοιπόν την υπουργική απόφαση που ισχύει για τις άγονες περιοχές και λέω ότι αυτόματα, όταν σε μία περιοχή πάνω από 2-3 φορές βγαίνει άγονη μια πρόσκληση, αυτομάτως αυτή η περιοχή χαρακτηρίζεται άγονη. Όταν είναι άγονη μια περιοχή έχει επιπλέον αμοιβή ο γιατρός, το ίδιο και ο νοσηλευτής».

Έφερε ως παράδειγμα τον νομό Λακωνίας όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με γιατρούς που να θέλουν να δουλέψουν εκεί. «Κάνουμε διαρκώς προσκλήσεις και δεν βρίσκουμε. Η Σπάρτη, με βάση την κοινή Υπουργική Απόφαση, θα είναι άγονη και ο γιατρός που θα πηγαίνει να υπηρετήσει θα έχει συν τα χρήματα της άγονης περιοχής», πρόσθεσε..

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως τους καλοκαιρινούς μήνες προβλέπεται διαφορετικό καθεστώς σε όσους γιατρούς επιλέξουν να ενισχύσουν με την προσφορά τους τα νησιά. «Για τους καλοκαιρινούς μήνες ισχύει ότι ένας γιατρός από ένα αστικό κέντρο αν θέλει να πάει έναν μήνα έως 3 μήνες σε ένα νησί, παίρνει επιπλέον του μισθού του, 1.900 ευρώ. Εμείς αυτό το κάνουμε 2.100 ευρώ και νομιμοποιούμε στον δήμο να του δίνει σπίτι», είπε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης