Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τρίκαλα: Που κυμαίνονται οι τιμές των ακινήτων

ΤΟΠΙΚΑ18.06.2024 | 8:33 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι τιμές των ακινήτων έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα το πρόβλημα της στέγασης να είναι υπαρκτό με αλυσιδωτές κοινωνικές επιπτώσεις, όπως η παραμονή των παιδιών στην οικογενειακή εστία, αλλά και η απροθυμία νέων ζευγαριών να προχωρήσουν σε γάμο.

Η εκτίναξη των ακινήτων είναι πρωτοφανείς στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη χώρα όπου υπάρχει μεν αύξηση αλλά αυτή είναι μικρότερη καθιστώντας τα ακίνητα περισσότερο προσιτά. Στις περιοχές που η αύξηση είναι μικρότερη συμπεριλαμβάνεται και η πόλη των Τρικάλων χωρίς όμως, αυτό να σημαίνει ότι και εδώ δεν υπήρξαν αυξήσεις ειδικά στις νεόδμητες πολυκατοικίες στις οποίες οι τιμές ανά τετραγωνικό έχουν εκτοξευθεί πάνω από τα 2.000 ευρώ εν αντιθέσει με τα παλαιότερης κατασκευής που παραμένουν, συγκριτικά, περισσότερο προσιτά.

Στις τάσεις τιμών ακινήτων στα Τρίκαλα, παρατηρούμε μικρή αύξηση, καθώς η μέση τιμή πώλησης, ανέβηκε μόνο κατά, 2,20%. Από 978 ευρώ ανά τ.μ., που κόστιζε πέρσι, φέτος κοστίζει 1.000 ευρώ ανά τ.μ.

Παραδείγματα ακινήτων στην αγορά των Τρικάλων

Διαμέρισμα, 107 τ.μ., 1ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, πωλείται στα 1.102,8 ευρώ ανά τ.μ.

Γκαρσονιέρα, 47 τ.μ., 1ος όροφος, ένα υπνοδωμάτιο, πωλείται στα 1.446,81 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 169 τ.μ., 7ος όροφος, τέσσερα υπνοδωμάτια, πωλείται στα 1.183,43 ευρώ ανά τ.μ.

Μονοκατοικία, ισόγειο, ένα υπνοδωμάτιο, πωλείται στα 603,45 ευρώ ανά τ.μ.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα παραδείγματα δεν αφορούν νεόδμητες οικοδομές αλλά κατοικίες και διαμερίσματα προηγούμενων ετών που σε αρκετές περιπτώσεις, χρίζουν ανακατασκευής στους εσωτερικούς τους χώρους, οπότε προκύπτει ένα πρόσθετο κόστος για τον αγοραστή.

Που κυμαίνονται οι τιμές στην υπόλοιπη Θεσσαλία:

Η μικρότερη αύξηση σημειώθηκε στην Λάρισα, καθώς το κόστος ανέβηκε, μόλις κατά 0,30%. Η μέση τιμή πώλησης κατοικίας δηλαδή, από 1.130 ευρώ ανά τ.μ., που ήταν πέρσι, φέτος είναι στα 1.133 ευρώ.

 

Στην Καρδίτσα, βλέπουμε την αύξηση της τάξεως των 2,80%, με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 707 ευρώ ανά τ.μ., από 667 ευρώ που κόστιζε πέρσι. Η Καρδίτσα είναι η πιο φθηνή πόλη για αγορά ακινήτου στη Θεσσαλία. Μαζί με την Φλώρινα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, την Κοζάνη και την Καστοριά είναι από τις πλέον φθηνές πόλεις στον δείκτη με τις τιμές των ακινήτων εν αντιθέσει με τα περιζήτητα «ακριβά» προάστια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη και στις Κυκλάδες.

Tέλος η υψηλότερη αύξηση σημειώθηκε στην Μαγνησία, καθώς η μέση τιμή πώλησης ακινήτων ανέβηκε κατά 6,70%. Αναλυτικά, το κόστος έφτασε στα 1.200 ευρώ ανά τ.μ., από 1.125 ευρώ που στοίχιζε το 2023.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης