Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ζωντάνεψε στα Τρίκαλα η Καραγκούνικη παράδοση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΑ18.06.2024 | 8:36 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με παραδόσεις του κάμπου, με Καραγκούνικα ήθη και έθιμα που δεν έσβησαν παρά το πέρας των χρόνων, γέμισε την Κυριακή το βράδυ το πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου. Ένα σημείο που ήρθε να διοργανωθεί το Καραγκούνικο πανηγύρι, μια γιορτή γεμάτη παράδοση και πολιτισμό.

Το πανηγύρι οργανώθηκε από την Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων, προσελκύοντας πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας. Το μεγάλο Καραγκούνικο πανηγύρι στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου αποτέλεσε μια γιορτή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας. Με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων, εκατοντάδων χορευτών και την υποστήριξη των τοπικών αρχών, η εκδήλωση αυτή κατάφερε να αναδείξει και να προωθήσει τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων των Καραγκούνηδων και των χωριών του κάμπου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δρώμενα και αναπαραστάσεις εθίμων που ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Πάνω από είκοσι πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι από όλη την περιοχή συμμετείχαν στο πανηγύρι, παρουσιάζοντας επιλεγμένους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Οι δεκάδες χορευτές, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, κέρδισαν το θαυμασμό του κοινού με τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις.

Η γιορτή κορυφώθηκε με ένα ελεύθερο λαϊκό γλέντι, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παραδοσιακό φαγητό των Καραγκούνηδων. Η διαδικασία μαγειρέματος έγινε επιτόπου, προσφέροντας μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες. Το φαγητό, σε συνδυασμό με τη μουσική και το χορό, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς που εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης