Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εν αναμονή πληρωμών οι αγρότες

ΤΟΠΙΚΑ30.06.2024 | 8:31 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με το βλέμμα στραμμένο στις αγροτικές πληρωμές που αφορούν παρελθούσες εκκρεμότητες βρίσκονται οι αγρότες. Πρόκειται για το κλείσιμο μιας σειράς εκκρεμοτήτων στο μέτωπο των αγροτικών πληρωμών.

Αν όλες μαζί αθροιστούν, προκύπτει ένα υπόλοιπο κοντά στα 360 εκατ. ευρώ, ένα διόλου μικρό ποσό, που οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αρχικά, εκκρεμεί η πίστωση των 160 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα άμεσων ενισχύσεων 2023.

Τα χρήματα αυτά αναλύονται σε: 

-54 εκατ. ευρώ για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις

-64 εκατ. ευρώ για τη Βασική Ενίσχυση

-9 εκατ. ευρώ για την Αναδιανεμητική Ενίσχυση

-33,3 εκατ. ευρώ για τα Οικολογικά Σχήματα

Πάντως, οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στα eco-schemes ακόμα δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των ενστάσεων για να ακολουθήσουν οι διορθώσεις και κατ’ επέκταση η πληρωμή όσων παραγωγών δικαιωθούν.

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα ο προβληματισμός των αγροτών είναι έντονος εκφράζοντας τους φόβους για προβλήματα που τυχόν δημιουργηθούν από τη Δευτέρα στις πληρωμές μετά την 4ωρη στάση εργασίας των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ταυτόχρονα προγραμματίζεται και 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Εντωμεταξύ -όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα του ΟΣΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τις 15 Ιουλίου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νεά πίεση στους αγρότες και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω αν θα μπορέσει να γίνει η πληρωμή της προκαταβολής τη βασικής ενίσχυσης τον Οκτώβριο

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης