Παρασκευή 19.07.2024 | Εορτάζουν: Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά, Διός, Δίας, Μακρίνα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σταδιακή μείωση του χρέους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ26.05.2023 | 5:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους διεθνώς εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ότι θα σημειώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, με στήριξη από την επιτάχυνση της αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ, ενώ τονίζει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι ήδη σε πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτήν της Ιταλίας, η οποία και αξιολογείται με επενδυτική βαθμίδα, και θα συνεχίσει να είναι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό σήμα για αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας προσεχώς, καθώς σύμφωνα και με όλους τους οίκους, βασικό κριτήριο για τη βελτίωση της βαθμολογίας της, και φυσικά για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είναι η εμπιστοσύνη ότι ο δείκτης χρέους βρίσκεται σε σταθερή πτωτική τροχιά.

Ειδικότερα, σε νέα ανάλυσή της η Moody’s επανέλαβε ότι με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα για μια ακόμα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές και άρα αποτελεί ένα πιστωτικά θετικό γεγονός. Η συνεχής εστίαση στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην υγεία του τραπεζικού τομέα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή οροσήμων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτει ο οίκος. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη δέσμευση για δημοσιονομική εξυγίανση και την αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς και τη διατήρηση των τρεχουσών δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών, βελτιώνουν τις προοπτικές για σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, τονίζει ο οίκος. Μείωση που θα υποστηριχθεί από την ανάπτυξη, επισημαίνει η Moody’s, καθώς η ελληνική οικονομία ανέκαμψε ισχυρά μετά την πανδημία, με αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στο 5,9% το 2022 και 8,4% το 2021, έπειτα από συρρίκνωση 9% το 2020.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης