Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο πάρκο Ματσόπουλου

Το μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.06.2024 | 8:30 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων ετοιμάζεται για την κεντρική της εκδήλωση, Το Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, ώρα 20:30, στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για τη θεσμική εκδήλωση της Ένωσης που διοργανώνεται και φέτος στον ίδιο χώρο με νέες καινοτομίες και αισιοδοξούμε ότι και φέτος, με βάση και την περσινή εμπειρία, θα προκαλέσει θετικά σχόλια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από δεκάδες συλλόγους, εκατοντάδες χορευτές και χιλιάδες θεατές.

Σήμερα στις 20:30 λοιπόν, στο Πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, οι Καραγκούνηδες και τα χωριά του κάμπου αναβιώνουν το Παραδοσιακό Πανηγύρι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δρώμενα-αναπαραστάσεις σχετικές με το Παραδοσιακό Καραγκούνικο Πανηγύρι όπως, Η δημοπρασία του Υψώματος στο όνομα του πολιούχου της κοινότητας, Η δημοπρασία της Ελληνικής Σημαίας στον εορτασμό της Αναστάσεως του Χριστού, Οι χοροί στην πλατεία του χωριού, Τα πανηγύρια στα ξωκλήσια και η προετοιμασία-διαδικασία μαγειρέματος του παραδοσιακού φαγητού των Καραγκούνηδων και του κάμπου που είναι το πρόβειο με μπλουγούρι σε καζάνια και ψητά αρνιά. Η όλη εκδήλωση θα κλείσει με ελεύθερο λαϊκό γλέντι και φαγητό με μπλουγούρι και πρόβειο, που θα μαγειρεύετε επί τόπου, για όλον τον κόσμο. Στην αρχή της όλης εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επιλεγμένοι παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με εκατοντάδες ένστολους χορευτές πάνω από είκοσι καταξιωμένων στον χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού πολιτιστικών και λαογραφικών καραγκούνικων συλλόγων και συλλόγων του κάμπου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης