Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου

Ανακοινώσεις διάφορες20.10.2022 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., θα τελέσει την ορκωμοσία των πρωτοετών Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των αναιρεθέντων υπό των Γερμανών, κατά την πυρπόληση της Καλαμπάκας το έτος 1943 και θα προστεί της επίσημης Δοξολογίας για την απελευθέρωση της πόλης κατά το έτος 1944.
Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα λάβει μέρος στις λατρευτικές συνάξεις επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας, θα προστεί της επίσημης Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω του ΟΧΙ του 1940.
Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ, Αρχιμανδρίτης Χρίστος Κυριαζόπουλος, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του χωρίου Αγίου Δημητρίου.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης